ולא אמרנו מטפל באומנות, פסיכודרמטיסטית, מנחה קבוצות ועוד… האפשרויות רבות וקשה לבחור
בחירת האישיות המקצועית איננה פשוטה אבל חשובה מאוד. האם לדעתך הפתרון הוא תרופתי? אם כך רק הפסיכיאטר מתאים. האם נוח לך עם גבר או עם אישה? האם תרצה משימות בין המפגשים? אם כן פסיכולוג קוגניטיבי או מאמן יתנו את התשובה. או אולי חשוב לך לחקור את נבכי הנפש? במקרה זה יתאימו מטפלים בגישה הדינמית או הפסיכואנליטית (מילים נרדפות)
אני ממליץ לחשוב ולשקול: מי יתאים לי? לקרוא חומר אשר האדם המיועד לטפל בך ילמד אותך גם על הרקע שלו וגם על אופן החשיבה שלו, לבקש בטלפון או באינטרנט תעודות, למסות בשיחת הטלפון להרגיש את גוון הקול וסוג האדם. ישנם מגוון של מוסדות ותעודות לאנשי המקצוע הקליניים. לא תמיד התעודה מצביעה על מידת המקצועיות אבל תעודות הן פרמטר חשוב. כדאי להתייעץ עם מי שמבין בתחום לגבי התעודה והמוסד אשר העניק אותה.
למי שמתלבט ביחס לסוגיית המקצוע הנכון לפנות אליו – פסיכולוג, עו"ס פסיכיאטר או מאמן, לגבי סוג הטיפול והמטפל – אשמח לעזור תוך כדי בירור משותף של הבעיה ומטרות הטיפול. קופל 0525838686 – תל אביב
קצת עלי: בעל תואר דוקטור, עובד סוציאלי קליני, מטפל בפסיכודרמה ובעל תואר ראשון בפסיכולוגיה – אודותי ביתר פירוט
אז מה התשובה? מאמן אישי, פסיכיאטרית, עובד סוציאלי או פסיכולוג בתל אביב? – נראה שאנחנו היום בעולם אשר יש בו אפשרויות רבות. לטעמי עובדה רצויה ומעוררת שמחה.