חרדה הינה חוויה קשה. יש אנשים החווים אותה באופן רציף, אחרים עוברים התקפי חרדה קשים הנקראים 'פאניקה'. האם כדאי לדחות את הטיפול לשבוע הבא? לחודש הבא? עוד שנה? אתה תחליט. אני יכול להציע טיפול קבוצתי לחרדה בתל אביב – מתחילים היום?
למה 1? למה 2? למה 3?
1. למה טיפול קבוצתי?
לטיפול קבוצתי יש מספר יתרונות יחודיים. נכון הוא שהטיפול בחרדה נעשה בדרך כלל באופן פרטני. לרוב על ידי טיפול CBT או בטיפול פסיכודינאמי. זה מקובל וזה בסדר גמור. אלא, שלעיתים זה לא עובד ככה, כי כל אחד מאיתנו שונה, ויותר מכך לא תמיד אנחנו יודעים מה יעבוד לנו.
יחודיותו של הטיפול הקבוצתי הוא בהכרה המתמשכת שאנחנו לא היחידים המתמודדים עם קושי. בנוסף, דווקא אנשים בקבוצה שאינם בעלי מקצוע יכולים לראות ולהגיב ממקום פשוט ונכון יותר. לבסוף, הטיפול הקבוצתי – לעיתים – יכול לאפשר לאנשים מסויימים לקבל מינון יותר מדויק של התייחסות. לעיתים טיפול פרטני הוא 'יותר מידי'.
2. למה טיפול קבוצתי בחרדה?
חרדה מתאפיינת בתחושה כללית ירודה, בדאגה מוגברת, ובראיה שלילית של העתיד. כפועל יוצא, אנשים הסובלים מחרדה ירגישו בדרך כלל מבודדים. לעיתים ירגישו שלא מבינים אותם, שממעיטים להתייחס אליהם ולדברים המדאיגים אותם. הניתוק הזה, מלווה בתחושות קשות של 'אני לבד', או 'רק אני'. הטיפול הקבוצתי הינו דרך מצויינת לחזור למעגל החברתי. מחקרים הראו שדווקא אנשים הסובלים מחרדה הינם במקרים רבים בעלי בוחן מציאות טוב יותר. מצד שני, אומנות החיים היא צמצום הסבל והגדלת ההנאה. הקבוצה משמשת כמרחב של אנשים דומים, המתמודדים גם הם עם חרדה והמחפשים אף הם נתיב יציאה ממנה.
3. למה עכשיו? למה היום?
אפשר להמשיך ולהתמודד עוד חודש חודשיים או שנה עם החרדה ועם סגנון החשיבה החרדתי. (אפילו פיתחתי כלי לעזרה עצמית) אבל האם באמת זה נבון להמשיך לסבול? או שהגיע הזמן לתקן ולשנות? חלק ממאפייני החרדה הינ הימנעות, חשש משינוי, ודחייה – במידה וזה כך החרדה מדברת והיא אומרת: לא! תחילתו של שינוי הוא ליצור קשר ולקבוע פגישת הכרות והתייעצות בטרם מחליטים להצטרף לקבוצה.